Micromotor endodontic

Canalele radiculare au o anatomie complexa, cu praguri, istmuri si canale laterale, printre altele, care contin bacterii si tesut necrotic. Obiectivele tratamentului endodontic sunt curatarea si modelarea corespunzatoare a sistemului de canale si umplerea completa a acestora folosind un material inert cu stabilitate dimensionala, care ne permite sa sigilam si sa eliminam toate canalele de comunicare pe care acestea le au cu parodontiul.

Guttapercha este cel mai des utilizat material de obturație. Proprietățile sale fizice permit realizarea diferitelor tehnici de etanșare; cea mai folosita metoda actuala de obturare a canalelor radiculare este condensarea verticala la cald.

Dupa definitivarea tratamentului endodontic, obturarea canalelor radiculare este realizata de catre specialistii nostri endodonti cu ajutorul sistemului EQ Meta, care consta in injectarea la cald si condensarea gutapercii, ceea ce inseamna sigilarea fara risc de infiltrare bacteriana a canalelor radiculare.

Sistemul se prezinta sub forma a doua dispozitive, un “creion”, Master Pen si un”pistol”, Master Gun, plus diverse accesorii. Sigilarea se realizeaza la cald prin injectarea gutapercii în forma inmuiata – ceea ce înseamna ca aceasta va patrunde in toate canalele si canalele secundare radiculare inchizand complet spatiul endodontic.

Printre avantajele oferite de acest sistem  putem enumera:

  • Tratamente rapide;
  • Control foarte bun al obturariilor chiar si a canalelor secundare;
  • Design placut, utilizare usoara;
  • Sistem inovativ de rotatie la 360 de grade pentru acces mai facil;
  • Sistemul de incarcare a bateriei este similar cu al telefoanelor mobile iar bateria se poate inlocui in timpul functionarii cu alta.

Telefon
Adresă