Fast & Fixed

Sistemul Fast & Fixed

Sistemul de implanturi “Fast & Fixed” reprezinta o modalitate simpla de a inlocui dintii lipsa sau o proteza veche cu ajutorul unor materiale si tehnologii moderne.

“Fast & Fixed” reprezinta o lucrare protetica fixa(punte), care inlocuieste o intreaga arcada dentara, utilizand ca sprijin doar 4 implanturi. Poate fi folosit atat la maxilar, cat si la mandibula si inlocuieste imediat dintii lipsa, oferind aspect si functionalitate similara dintilor naturali.

Ce inseamna acest sistem?

“Fast & Fixed”  inseamna, de fapt, cate 4 implanturi de titan inserate in fiecare maxilar. Aceste implanturi au rol de stalpi pentru viitoarea punte. Pe aceste implanturi se fixeaza ulterior un set complet de dinti, pe cat posibil cat mai asemanatori cu ai dvs. Acest sistem se poate folosi chiar daca aveti resorbtie osoasa (suferiti de pierderi de os). Prin inclinarea la 45 de grade a implanturilor posterioare se reduce nevoia de grefa de os, pentru ca aceasta procedura se foloseste de zonele de os mai dens care se gasesc la nivelul maxilarelor. Totodata, inclinarea implanturilor evita patrunderea acestora in canalul mandibular(unde se gaseste nervul mandibular) sau in sinus(in cazul maxilarului).

Cum se procedeaza?

Inainte de etapa chirurgicala propriu-zisa, veti fi consultat de echipa de specialisti si vi se vor face radiografii, fotografii, masuratori si alte investigatii, in vederea stabilirii planului de tratament. In etapa urmatoare, veti fi programat la interventia chirurgicala care, in afara inserarii implanturilor, poate cuprinde si eventualele extractii ale unor dinti restanti pe arcada. In aceeasi sedinta se ia amprenta pentru lucrarea protetica, timpul de realizare a acesteia fiind de 24 de ore. Pe toata durata procedurilor chirurgicale, veti fi sedat(in general intravenos). A doua zi se aplica, adapteaza si fixeaza lucrarea protetica pe cele 4 implanturi. In urmatoarele cateva luni, va veti prezenta la cateva controale de rutina. In principiu, la controlul de 6 luni testurile dvs. ar trebui sa fie complet vindecate, iar implanturile osteointegrate.

Prin ce difera sistemul “Fast & Fixed” de implanturile dentare “traditionale”?

“Fast & Fixed” nu necesita grefa de os, ci doar insertia a patru implanturi care vor sustine intreaga restaurare protetica. In protetica pe implanturi clasica este nevoie, in general, de minim 8 implanturi per arcada care sa suporte o lucrare de lungimea unei arcade. All-on-4 foloseste doar 4 implanturi intrucat  cele doua posterioare sunt inclinate sub un unghi care permite aplicarea unor bonturi mai lungi. Aceste implanturi ofera aceeasi durabilitate si acelasi suport precum cele clasice, dar intr-un timp mult mai scurt.

Intreaga procedura este incomparabil mai rapida, in asa fel incat pacientul primeste noii dinti in 24 de ore dupa interventia chirurgicala, mentinand functia masticatorie fara pauza, comparativ cu tratamentul clasic in care se asteapta saptamani bune intre etape.

Prin metoda clasica, in care se insera mai mult de 4 implanturi pentru a putea sustine o restaurare completa de arcada, cresc si costurile intrucat numarul de implanturi este simtitor crescut. Totodata, osul maxilar/mandibular trebuie sa fie mult mai rezistent ca sa poata sustine mai multe implanturi, iar in foarte multe situatii pacientii necesita interventii pregatitoare de grefa de os, ceea ce ridica si mai mult costurile si intarzie etapa protetica.

Eu pot fi tratat prin metoda “Fast & Fixed”?

Sistemul “Fast & Fixed” este recomandat, in mod normal, pacientilor care trebuie sa-si inlocuiasca majoritatea dintilor naturali(fie nu mai pot fi mentinuti pe arcade, fie pacientii sunt deja purtatori de proteza si isi doresc o lucrare fixa). Este recomandat si celor cu pierderi importante de os si care nu pot beneficia de grefe osoase din cauza unor afectiuni generale asociate(diabet, osteoporoza etc).

Dentistul dvs. va va consulta si va va evalua starea de sanatate orala si va va sfatui cu privire la variantele de tratament care vi se potrivesc cel mai bine.

Beneficiile “Fast & Fixed”

  • “Fast & Fixed” se adreseaza pacientilor care trebuie, practic, sa-si inlocuiasca toti dintii naturali.
  • Procedura are o rata ridicata de succes si pentru ca elimina necesitatea grefelor de os, care este o manevra invaziva si costisitoare.
  • Etapa chirurgicala dureaza cateva ore, functionalitatea aparatului masticator este restabilita in decurs de 24 de ore, comparativ cu metoda clasica, unde etapele se petrec la interval de 3-6 luni fiecare.
  • Rezultatul prin acest sistem este rapid si eficient, iar aspectul general este cat mai aproape de cel natural.

Ingrijirea postoperatorie

Sistemul de implanturi este functional inca din momentul in care parasiti cabinetul dentistului, dar controalele de rutina ulterioare sint absolut necesare. Dentistul dvs. va va da toate informatiile necesare pentru buna intretinere  a implanturilor, in mod deosebit despre cum trebuie mentinuta igiena orala.

Pacientii anxiosi

Daca sunteti un pacient anxios, nu uitati sa-I mentionati acest aspect medicului dvs., pentru a putea toate masurile care se impun. Nu uitati ca veti fi sedat pe toata durata interventiei, deci nu veti simti nici durere, nici stress.

Costurile “Fast & Fixed”

Ca o regula generala, reabilitarea orala completa prin sistemul Fast & Fixed costa aproximativ jumatate din costurile tratamentului pe implanturi classic. Pentru informatii suplimentare despre costuri, adresati-va dentistului dvs.

Telefon
Adresă