Centrifuga

Una dintre ultimele inovatii in chirurgia orala este utilizarea de concentrate trombocitare sub doua forme:

  • Plasma bogata in trombocite(platelet-rich plasma PRP) ;
  • Fibrina bogata in trombocite(platelet-rich fibrin PRF).

Concentratele trombocitare  sunt, in fapt, suspensii concentrate de factori de crestere aflati in trombocite, care se aplica local si induc vindecarea postchirurgicala a plagilor.

Centrifuga pentru uz stomatologic este conceputa in scopul obtinerii factorilor de crestere pornind de la sangele recoltat chiar de la pacient. Dupa centrifugare, din sangele pacientului se obtine plasma si asa-zisul “concentrat trombocitar” din care, ulterior, se obtin membrane autogene (proprii pacientului), care vor fi utilizate in campul operator pentru dirijarea vindecarii.

Aceste membrane se utilizeaza in multiple situatii: etapa de inserare a implanturilor dentare;  lifting al membranei sinusale; augmentarea podelei sinusale;  interventii la nivel parodontal pentru regenerare osoasa si gingivala; pentru pastrarea volumului osos, in situatia in care o extractie dentara a necesitat si sacrificarea unei zone mai mari de os; umplerea spatiului ramas gol in os, dupa chistectomie.

Avantajele utilizarii propriului sange centrifugat sunt remarcabile, integrarea membranelor se face imediat,  timpul de vindecare a unei plagi chirugicale este redus  semnificativ, iar reactiile alergice nu apar deloc, data fiind utilizarea strict a sangelui pacientului, fara alte adaosuri de compusi chimici sau straini.

Telefon
Adresă